top of page

Fysioterapi

Vi lever og arbejder længere. Vi skal være aktive i flere år end tidligere. Det stiller krav til kroppen.

Den skal løfte flere opgaver i længere tid. Den skal kunne holde til mere.

Det gør vi noget ved. Som fysioterapeuter behandler vi børn, unge, voksne og ældre. Vi vejleder og motiverer dem til at tage ansvar for kroppen, så de kan være aktive så længe som muligt.

Sammen gør vi syge mennesker raskere. Svage mennesker stærkere. Sunde mennesker sundere. Vi holder mennesker i bevægelse. Det er godt for den enkelte, for familien, kærligheden, arbejdet og økonomien.

Vores fag er i konstant udvikling, for fysioterapi handler både om samfund og mennesker og om at sikre den bedste kvalitet af det enkelte liv uanset livssituation. Det giver mening. Det får os op på tæerne.

Bevægelse er midlet. Frihed er målet. Frihed til at flytte sig og få et bedre liv.

Danske Fysioterapeuters grundfortælling 

Hos FysioFit Jelling har vi altid det hele menneske i fokus. Formålet med behandlingen er, at få kroppen til at arbejde optimalt. 

Vi arbejder med kroppens muskler, led, knogler og nervesystem for at forbedre og optimere dens bevægelser og funktion.

Vi har altid fokus på at kombinere behandling og træning - både forebyggende eller når skaden er sket, og vi tilpasser altid behandlingsforløbet til den enkelte patient. 

I klinikken bruger vi en række forskellige behandlingsteknikker som du kan læse om her:

Manuel behandling som består at bløddelsbehandling, mobiliserings- og manipulationsteknikker. Disse udføres med terapeutens hænder og hensigten er at forbedre mobiliteten i leddene samt cirkulationen i kroppens forskellige væv. 

Akupunktur har en positiv og behandlende effekt på en lang række sygdomme og tilstande. Det øger bl.a. blodcirkulationen, påvirker hormonproduktionen og immunforsvaret. I klinikken bruger vi også triggerpunkts akupunktur hvor nålen sættes direkte i triggerpunkter/"myoser" og giver en øjeblikkelig afspænding af punktet. 

Graston Technique er en ny behandlingsform i Danmark. Den har været praktiseret i USA gennem 30 år og er nu ved at brede sig til Europa. 

Graston Technique er en unik, evidensbaseret form for (IASTM) Instrument assisted soft tissue mobilisation, der giver terapeuten mulighed for effektivt at mobilisere bløddele for genvinding af bevægelighed i væv og led.
Terapeuten bruger special designede stålfrie instrumenter med unikke behandlings flader og vinkler for effektivt at kunne indgå i manuel behandling af patienten. Brugen af instrumenterne kombineret med relevant øvelsesterapi resulterer i hurtigere smertefri bevægelse og funktion.  

Kinesiotape bruges i forbindelse med behandlingen med henblik på at smertelindre eller støtte i genoptræningen Ved at lægge kinesiotape på musklen med det helt rigtige stræk og i den rigtige retning kan man påvirke musklen til at hæmme eller øge spændingsgraden. Man kan dermed få nogle muskler til at arbejde mere, mens andre dæmpes lidt, hvilket kan være meget gavnligt eks. i en genoptræningsituation.

bottom of page